Oreganoolie

Vidensdeling & blog-indlæg Oreganoolie Oregano, eller Origanum vulgare, er en lille, busket plante, der tilhører myntefamilien. Det er en velkendt kulinarisk urt i italienske retter. Oreganoolie er et produkt fremstillet af oreganoplanten. Den indeholder en…

Lanolin

Lanolin Lanolin er et sekret fra fårs hud. Det ligner menneskelig talg, den olie, der udskilles af talgkirtlerne, som du måske bemærker især på din næse. I modsætning til talg indeholder lanolin ingen triglycerider. Lanolin…

Glycerin

Glycerin Der er en grund til, at glycerin er en af de mest brugte kosmetiske ingredienser. Glycerin er et fugtighedsbevarende middel, hvilket betyder, at det absorberer vand fra luften eller de underliggende lag af huden…

Jojobaolie

Jojobaolie Jojobaolie er en naturlig olie fremstillet af frø fra Chinensis-planten, en tørke-resistent busk hjemmehørende i det sydlige Arizona, Californien og Mexico. Mens det er relativt nyt at den bliver brugt i moderne skønhedsprodukter, er…

Gelé royale

Gelé royale  Gelé Royale er navnet på det cremede hvide sekret, der kommer fra honningbiernes halskirtler. Arbejderbier fodrer disse sekreter til bi-larver i deres første par dage af livet. Det er det enkelte protein, kaldet…

K-Vitamin

K-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, som findes i fødevarer og syntetiseres i tyktarmen. Det spiller en vigtig rolle i mange kropsfunktioner, herunder blodpropper, blodcalciumregulering og knoglesundhed. K-vitamin findes i naturen i 2 former: Dels som…

Bivoks

Bivoks Bivoks (beeswax) INCI navn er Cera Alba ( INCI er den betegnelse der lovmæssigt skal stå på kosmetik for at alle let kan forstå hvilken ingrediens der er tale om). Det er en voksagtig…