K Skin Barrier Balm

50 ml. balm

Anbefalet brug: Natcreme og barrierecreme.

Udviklet især målrettet folk med rosacea, psoriasis og andre hudsygdomme.

kr.149

Update mandag 9 maj: Varen er i rest lige nu, men der er er en ny leverance på vej. Ordrer bestilt i dag, forventes leveret hos dig på fredag d. 13 maj.

Forventet leveringstid 1-3 hverdage.
Gratis fragt ved køb for over 395,-  (ellers 29,-)

Se vores seneste anmeldelser nedenfor (ufiltreret) eller se alle anmeldelser her

Maj-Britt
Maj-Britt
16 dec. 2023
Læs mere
Lynhurtig levering og godt produkt.
Et godt produkt, som virker efter hensigten. Samtidigt er det et af markedets billigste.
Bettina Hansen
Bettina Hansen
14 dec. 2023
Læs mere
Jeg har brugt Maja viksjøs probiotica i 2 års tid nu. Jeg har acne rosacea og min hud var forfærdelig da sygdommen brød ud. ...
Louise Kristensen
Louise Kristensen
4 dec. 2023
Læs mere
Jeg vil på det højeste anbefale Viksjøs produkter til alle, der lider af sart hud og/eller rosacea. Jeg fik konstateret rosacea for et par år siden...
Bonnie Bay Andersen
Bonnie Bay Andersen
2 dec. 2023
Læs mere
Stor anbefaling til rosacea. Jeg bruger kun K-creme og D-creme og behøver ikke andet. ..
Marlene
Marlene
2 nov. 2023
Læs mere
Jeg vil helt klart anbefale andre med rosacea at prøve Jeg er glad for at bruge Mayas Perform Probiotics. Min hud føles bedre og er blevet mere glat og fin,
ChiaraB
ChiaraB
6 okt. 2023
Læs mere
Great product that helps my skin on many levels but especially on rosacea
carsten Lykke
carsten Lykke
31 aug. 2023
Læs mere
Super super service. Jeg er bare så glad , så glad at jeg faktisk for tåre ned af mine kinder når jeg ser mig i spejlet . Jeg har døjet med Rosacea i mange år...
Trine
Trine
23 aug. 2023
Læs mere
Jeg er imponeret!! Jeg har døjet med atopisk eksem hele mit liv og vant til at bruge hormoncremer dagligt.
Lea
Lea
15 jul. 2023
Læs mere
Ich hatte Rosazea auf der Nase .Ich war bei 5 Hautärzten ,aber keiner hat mir geholfen.
Karolin
Karolin
19 jun. 2021
Læs mere
Durch die Einnahme der Probiotics Tabletten ist die Rötung meiner Haut, speziell Nase und Wangenpartie deutlich zurück gegangen
Tidligere
Næste

Sårhelende balm med K-Vitamin

Siden Maya Viksjø i 202o lancerede Viksjø, har hun været i dialog med hundredevis af personer, der lige som hende selv kæmper med rosacea.

Det spørgsmål Maya oftest har fået stillet er ‘Hvilken creme kan du anbefale at jeg bruger?’. Maya har selv på egen krop haft prøvet hundredevis af forskellige cremer, men ingen af disse kunne hun helhjertet anbefale. Til sidst besluttede Maya sig for at udvikle sin egen creme – den creme hun ville ønske hun kunne købe på markedet. 

Tre krav har været med til at definere sammensætningen af cremen. 

For det første, der må ikke være nogle ingredienser i cremen som har en tilbøjelighed til at aktivere rosacea.

For det andet, cremen skal virke sårhelende, da det ofte er et problem folk med rosacea kæmper med.

For det tredje, cremen skal være en creme hun selv har lyst til at anvende dagligt.

Efter mange studier er det lykkedes at sammensætte en creme som lever op til alle Maya’s krav, og som hun håber vil kunne glæde dig lige så meget som hende. Længere nede på siden har vi listet hvorfor Maya har valgt de enkelte ingredienser i cremen, og hvilken funktion de hver især har.

 

Ingredienser:

 • Simmondsia Chinensis seed oil
  • Blødgør. 
  • Tilfører fugt og øger hudens smidighed. 
  • Især god til tør og sensitiv hud.
 • Glycerin
  • En fantastisk fugtgiver, der også findes naturligt i vores hud
  • Holder hudlipiderne mellem vores hudceller i en sund tilstand
  • Beskytter mod irritation
 •  Lanolin
  • Antiinflammatorisk og antibakteriel.
  • Lindrer tør og dehydreret hud.
  • Blødgør huden.
 • Cera alba
  • Tilfører struktur og konsistens til produktet.
  •  Giver blød og elastisk hud. 
  •  Forhindrer huden i at tørre ud.
 • Royal jelly powder
  • Øger produktionen af kollagen.
  • Fremskynder helingen af huden.
  • Bekæmper betændelse.
 • Zinc lactate
  • En hudvenlig konservering der består af zink og mælkesyre.
  • Ødelægger ikke hudens sunde bakterieflora.
 • Caprylic/capric triglycerides
  • olien som k-vitamin er opløst i.
 • Origanum vulgare leaf oil
  • Heler skadet hud.
  • Bekæmper uønskede bakterier og svamp.
  • Antioxidant.
 • Menaquinone-7
  • Fremmer sårheling.
  • Antioxidant.

Nedenfor gennemgår vi mere detaljeret de vigtigste ingredienser i cremen, og deres effekt.

Såfremt du har rosacea, eller en anden autoimun sygdom, så anbefaler vi altid at du afprøver cremen først et enkelt sted på kroppen, for at sikre at du ikke reagerer herpå. Selvom Maya Viksjø har udvalgt ingredienserne i cremen, efter hvad der er mindst tilbøjeligt til at aktivere rosacea, vil der som med alle cremer, altid være nogle der alligevel reagerer på noget i cremen.

Holdbarhed:

Cremen har en holdbarhed på min. 1 år (i praksis holder den dog længere) og ca. 6 mdr. efter åbning.

Sådan anvender Maya selv K Skin Barrier Balm

Der er tale om en fed creme, primært udviklet til dit ansigt. Maya bruger selv cremen lige før hun går i seng. Cremen får lov til at virke over natten og er så effektiv, at hun den efterfølgende morgen ikke behøver at påføre en ny dagcreme, fordi huden er gennemfugtet.

 

 

Video præsentation af cremen

Ofte stillede spørgsmål

K Skin Barrier Balm er udviklet særligt med henblik på folk der kæmper med meget følsom hud. Dette betyder udelukkende at der ikke er tilsat nogle ting i cremen der kan irritere din hud, så der er ingen problemer i at anvende cremen, selvom du ingen særlige hudproblemer har. Vi har derfor også masser af kunder der anvender cremen, udelukkende fordi det bare er en super lækker creme. 

Nej, cremen indeholder ingen parfume, da den er skræddersyet til folk med meget følsom hud. Cremen har dog en naturlig duft, fra de ingredienser den indeholder.

Du kan bruge cremen hvor som helst på kroppen du ønsker.

Cremen laver en barriere (et beskyttende lag) på din hud, der holder på fugten i din hud og beskytter mod skadelige påvirkninger fra dine omgivelser, samtidigt virker K-vitaminen i cremen sårhelende. Men cremen kan ikke fjerne eller kurere din rosacea eller psoriasis.

Nogle olier er dårlige for rosacea men bestemt ikke alle. Jojoba minder meget om hudens egen talg så den fugter uden at irritere eller tilstoppe porerne.

Ja cremen er meget fugtende og nærende, men den tilstopper ikke porerne. 

 

Cremen er fuld af nærende ingredienser og jeg anbefaler at du i starten bruger den om aftenen til du har lært den at kende og ved hvor lidt du har brug for ad gangen.

Gennemgang af cremens vigtigste ingredienser, og deres effekt

K Vitamin (Menaquinone-7)

‘K Skin Barrier Balm’ er opkaldt efter den ingrediens der især adskiller cremen fra andre cremer i markedet.

I naturen findes K–vitamin i to former: Den første form er fyllokinon (også kaldet K1-vitamin) som findes i grønne planter. Denne anden for er stoffet menakinon (kaldet K2-vitamin), hvor en stor del produceres af bakterier i tarmen.

I ‘K Skin Barrier Balm’ anvender vi K2-Vitamin, da denne type forbliver aktiv i kroppen længst. Mere præcist anvender vi Menaquinone-7 som er den type af K-Vitaming der er lettest for kroppen at optage igennem en creme.

Det er ret bredt kendt at K-vitamin i kosttilskud kan have en gavnlig effekt, men viden omkring K-vitamin i cremer, og dets evne til at blive optaget igennem huden er noget mere ukendt.

De seneste år er der dog blevet forsket på området, og forskningen afslører at vitamin K2 har en række gavnlige effekter også i cremer.

Forskning afslører blandt andet at K-vitamin kan forbedre sårheling, ved at øge sårsammentrækningen og hjælpe med dannelsen af kollagen og blodkar

K-vitamin kan have nogle antioxidantegenskaber, det betyder at K-vitamin kan afgifte reaktive iltarter (også kendt som ROS), der dannes, når vi udsættes for ting som UV-stråler og forurening.

Læger bruger i dag allerede ofte cremer med vitamin-K til patienter, der har brug for hjælp til at reducere hævelse eller blå mærker, for eksempel efter kirurgi.

 

På grund af dets evne til at øge elasticiteten kan K-vitamin få strækmærker til at virke en smule lysere og mindre.

Gelé Royale (Gelé Royale)

Gelé Royale er effektiv til behandling af sår og er med succes blevet brugt i kosmetik til behandling af problematisk hud. Royal gelé normaliserer talgproduktionen og bruges til seborrheic hud, samt hud plaget af acne, hvor hudlæsioner og små sår forekommer hyppigt.

Fordele ved gelé royale til huden

Gelé royale er rig på protein, lipider, aminosyrer, mineraler og vitaminer. Den indeholder også bioaktive forbindelser såsom peptider, flavonoider, fedtsyrer og phenolsyrer. Alt dette gør royal gelé til en fænomenal hudplejeingrediens.

Fremmer hudens hydrering og elasticitet

Det høje lipidindhold i gelé royale er fantastisk til at holde huden fyldig, fugtet og spændstig.

Tilskynder til produktion af kollagen

Gelé royale indeholder en syre kaldet 10-hydroxy-trans-2-decensyre, som stimulerer fibroblastproduktionen i kollagen. Ved at øge hudens kollagenproduktion kan gelé royale hjælpe med at behandle og forebygge fine linjer, rynker og slaphed i huden.

Bekæmper betændelse

Har du problemer med symptomer som hævelse, kløe og rødme? Gelé royale har vist sig effektivt til at lindre hudsygdomme som atopisk dermatitis og hudbetændelse. Prøv det mod hudirritation og solskoldninger.

Fremskynder helingen af akne og andre sår

Gelé royale har ikke kun en anti-inflammatorisk effekt, men den holder også patogene bakterier i skak. Når den påføres sår, forbrændinger og helvedesild, viser gelé royale stærk antimikrobiel aktivitet i hudvæv. Det hjælper også med at reducere rødmen og fremskynde helingen af sår ved akne.

Lysner mørke pletter

Den samme syre i gelé royale, der øger kollagenproduktionen, undertrykker også hudpigmentering, hvilket betyder, at den kan hjælpe med at falme melasma og mørke pletter forårsaget af acne og soleksponering. Gelé royale kan hjælpe med at forhindre at hyperpigmentering dannes i første omgang.

Kan regulere talgproduktionen

Hvis du lider af fedtet hud kan du prøve at bruge gelé royale til at balancere din hud. Hos mennesker med fedtet hud og tendens til akne, har gelé royale vist sig at hjælpe med at normalisere talgproduktionen.

Kan have virkning som antioxidant

Forskning peger på, at phenolsyren i gelé royale kan modvirke ældning af huden.

Oreganoolie (Origanum vulgare leaf oil)

Brug af oreganoolie på huden

Fyldt med naturlige næringsstoffer giver olien enorme fordele for huden. Det er det perfekte naturlige middel til at forbedre hudtonen og reducere forekomsten af fine linjer.

Heling af sår

Påføring af fortyndet oreganoolie på huden kan hjælpe med at beskytte mindre sår og skrammer på huden, når de heler. Stoffer såsom thymol og carvacrol i olien beskytter sår mod bakterielle infektioner.

Reduktion af inflammation

Oregano har anti-inflammatoriske egenskaber. Nogle kilder hævder, at oreganoolie kan hjælpe med at reducere betændelse. Stoffet carvacrol viser anti-inflammatoriske virkninger.

Antioxidant

Oreganoolie er også en potent antioxidant. Antioxidanter hjælper med at beskytte kroppen mod skader forårsaget af oxidativt stress og frie radikaler. Thymol og carvacrol er kraftfulde antioxidanter, der kan hjælpe med at reducere oxidation og bremse ældning af huden.

Ved regelmæssig brug kan olien hjælpe dig med at få en lysende og ren hud. Fyldt med naturlige næringsstoffer og vitamin A, C, E og K kan olien kombineres med fx jojobaolie for at forbedre hudens elasticitet og give en frisk glød.

Bekæmpelse af bakterier

Takket være de høje niveauer af carvacrol kan oreganoolie hjælpe med at bekæmpe visse typer bakterier. For eksempel er stafylokok, en almindelig type bakterie, der forårsager infektion i huden. Nogle stammer forekommer naturligt i og på kroppen, men når bakterierne vokser for hurtigt, kan det give generende symptomer.

Forskning viser, at carvacrol er effektivt til at eliminere bakterierne Staphylococcus aureus og Staphylococcus epidermidis, to almindelige årsager til infektion. Det har vist sig at oreganoolie også virker på antibiotika resistente bakterier (MRSA).

Behandling af svampeinfektioner

Oreganoolie ser også ud til at være et potent svampedræbende middel takket være høje niveauer af thymol.

Forskning fra 2015 viste, at thymol er en effektiv behandling af almindelige Candida-svampeinfektioner. Candida forårsager flere typer infektioner, herunder:

 • mundtrøske
 • gær infektioner
 • inficerede tånegle eller fingernegle

Læs vores blog indlæg om rosacea

Rosacea og øl

Øl er ikke det vigtigste i livet, men hvis du har læst andre af mine blogindlæg, så ved du, at jeg forsøger at leve et liv med meget få restriktioner. Jeg vil hellere moderere mine vaner lidt end helt at opgive dem. Jeg er glad for vin, men nogle gange er en kold øl præcis, hvad situationen kalder på.

Læs mere »

Rosacea og røgvarer

Når du får diagnosen rosacea, så følger der nogle råd med om en livsstil og vaner, der er gode, når man har rosacea.

På listerne over fødevarer, du skal undgå, optræder røgvarer, altså fx røget pålæg, bacon og fisk.

Læs mere »

Kaffe og rosacea.

Jeg begyndte først at drikke kaffe efter jeg var fyldt 30, men nu har jeg svært ved at undvære mine to daglige kopper. Jeg foretrækker latte med masser af skum, og nu hvor bakterierne gør at jeg fungerer fint med mælk så er det blevet et helt ritual at få det helt rigtige skum.

Læs mere »

Demodex mider.

Demodex mider kaldes på dansk også hårsækmider, fordi de lever i hårsækkene. De lever på stort set alle mennesker, der er over 18 år gamle og det er et fredeligt arrangement.

Læs mere »