Vidensdeling & blog-indlæg

Øv aldrig mere citronsyre!

 

Jeg har lavet en test med citronsyre/E330

her er før og under billeder. Du kan læse om forsøget nedenunder.

Min normale hud uden makeup og med karsprængning midt på kinden.

 

Efter en knapt en uge. Først blev det højrødt nogle dage, så kom “bumserne”

 

Efter to uger er det mere betændt.

 

To og en halv uge. Nu er der kun en “bums der mangler at forsvinde.

Jeg har haft en fornemmelse af at der var et problem med citronsyre længe. Nogle anbefaler at man holder sig fra det, men fødevareindustrien fastholder, at det er fuldstændig harmløst. Jeg har læst lidt frem og tilbage af holdninger og det er svært at gennemskue.

Faktum er, at citronsyre findes naturligt i forskellige fødevarer fx citroner, men det middel der bruges i fødevareindustrien er fremstillet af en sort mug ( Aspergillus Niger), der fodres med sukker og så kvitterer den med at danne citronsyre/E330. Aspergillus Niger danner nogle uheldige giftstoffer når den findes naturligt i fx kaffe og kakaobønner fx ochratoxin. Dem der fremstiller citronsyre med Aspergillus Niger siger meget bestemt at der på ingen måde kan være nogen giftstoffer eller svampesporer i den færdige citronsyre, så det er svært at gennemskue hvordan sammenhængen er.

Jeg er storforbruger af grapejuice, og jeg bruger ofte lime i min madlavning og har ingen problemer med det.

Jeg tænkte at det smarteste var at teste det én gang for alle. Jeg købte en lille pose citronsyre nede hos min købmand og så opløste jeg en kvart teske i lidt vand og drak det.

Jeg har taget billeder under processen. Ét før og så med nogle dages mellemrum. Første dag kom der en 5 krone størrelse højrød plet på min ene kind – præcis dér hvor jeg har en samling sprængte blodkar. Senere kom der de klassiske bumser/ knopper som ikke kan trykkes ud, men bare er ømme og betændte og skaller.

Den første uge synes jeg det var en fin og tydelig test, men da det ikke var helet op efter en uge begyndte jeg virkelig at fortryde, da det blev ved at være betændt i uge to blev jeg ganske desperat tænk hvis det ikke går væk?

Nu efter tre uger er det faldet til ro og den sidste byld er bare en rød plet der skal hele færdig. Jeg er fuldstændig overrasket over hvor lang tid det tog for huden at hele op.

Der findes beretninger på nettet om mennesker der oplever, at når de udelukker industrielt fremstillet citronsyre så forsvinder forskellige ubehagelige symptomer, men der findes ingen decideret videskabelig forklaring. Jeg har bevis nok for min egen del. Uanset hvad det er der er galt med industrielt fremstillet citronsyre – så vil jeg ikke have det i min krop igen!

Der findes beretninger om problemer med msg/glutamat/E620-E624 og min oprindelige plan var at købe en pose ” det 3. Krydderi”-som det hedder hos købmanden, og så tage det rent og se hvordan det virker på mig. Men helt ærligt så orker jeg ikke risikere et udbrud lige nu. Jeg vil gerne nyde min lyse og jævne hud lidt… måske jeg får mod på det senere, indtil da undgår jeg det bare.

Andre blog indlæg og inspiration

Om Maya

Jeg hedder Maya Viksjø. Jeg har i mange år kæmpet med Rosacea og voksenacne. På denne blog vil jeg gerne fortælle om min rejse tilbage til et liv med glad hud, hvor jeg kan spise det jeg har lyst til. Jeg håber det kan blive til gavn og inspiration.

Vil du følge med?

Tilmeld dig nyhedsmailen