Vidensdeling & blog-indlæg

Bivoks

Bivoks

 

 

Bivoks (beeswax) INCI navn er Cera Alba ( INCI er den betegnelse der lovmæssigt skal stå på kosmetik for at alle let kan forstå hvilken ingrediens der er tale om). Det er en voksagtig substans med en gul farve og sødlig duft, der dannes i biernes krop som en følge af en omsætning af pollen og honning. Bierne bruger voksen til at bygge de faste rammer som de bruger til at lægge honningen i. Anvendelsen af bivoks i kosmetik er virkelig omfattende på grund af dens alsidige egenskaber.

Barriere

 Bivoks danner en beskyttende film, der forhindrer tab af fugt fra huden, og den beskytter samtidig huden mod skadelige ydre påvirkninger.

Men bivoks tilstopper ikke porerne eller forårsager akneudbrud. 

Antibakteriel

Bivoks indeholder små mængder naturlige antibakterielle midler. som hjælper med at holde din hud ren og beskytte mod forurening. Bivoks hjælper endda med at forhindre vækst af bakterier og svampe og kan bruges til at hjælpe mod bakterielle hudsygdomme.

Helbredende egenskaber

De hypoallergene og antiinflammatoriske egenskaber af bivoks beroliger irriteret hud, hvilket gør det til en af de bedste hudplejeingredienser for dem, der lider af allergier eller hudsygdomme, såsom rosacea eller eksem. Bivoksens antibaktericide egenskaber har vist sig at hjælpe med at helbrede mindre skrammer og sår.

 Bivoks anvendes endvidere som fortykkelsesmiddel og emulgator (den muliggør forbindelsen af vand- og oliefasen). Til fremstilling af fede, plejende cremer, læbebalsam og læbestifter samt hårfjerningsvoks er den kort sagt uundværlig. Bivoks tåles af de fleste og er derfor velegnet til sart hud.

Nørderi?

 

 Hvis du gerne vil læse noget mere om bivoks kan jeg anbefale at google disse to artikler:

 

Bee Products in Dermatology and Skin Care.

Kurek-Górecka A, Górecki M, Rzepecka-Stojko A, Balwierz R, Stojko J.

 

Cera Flava Alleviates Atopic Dermatitis by Activating Skin Barrier Function via Immune Regulation.

Park G, Moon BC, Choi G, Lim HS.

 

Andre blog indlæg og inspiration

Om Maya

Jeg hedder Maya Viksjø. Jeg har i mange år kæmpet med Rosacea og voksenacne. På denne blog vil jeg gerne fortælle om min rejse tilbage til et liv med glad hud, hvor jeg kan spise det jeg har lyst til. Jeg håber det kan blive til gavn og inspiration.

Vil du følge med?

Tilmeld dig nyhedsmailen