Vidensdeling & blog-indlæg

Gelé royale

Gelé royale

 

 Gelé Royale er navnet på det cremede hvide sekret, der kommer fra honningbiernes halskirtler. Arbejderbier fodrer disse sekreter til bi-larver i deres første par dage af livet. Det er det enkelte protein, kaldet royalactin, i gelé Royale, der får en ung bi-larve til at udvikle sig til en bidronning. Gennem hele deres liv fortsætter dronninger med at spise gelé royale. Det formodes at være årsagen til  bidronningens udvikling og frugtbarhed; hun lever op til fem år (sammenlignet med en arbejdsbi’s syv uger) og lægger mere end 2.000 æg hver dag

Gelé royale er effektiv til behandling af sår og bruges med succes, i kosmetik, til problemhud. Royal gelé normaliserer talgproduktionen, det bruges til seborroisk hud, og  hud plaget af akne, hvor der hyppigt forekommer hudlæsioner og små sår

Fordele ved gelé royale til huden

Gelé royale er rig på protein, lipider, aminosyrer, mineraler og vitaminer. Den indeholder også bioaktive forbindelser såsom peptider, flavonoider, fedtsyrer og phenolsyrer. Alt dette gør royal gelé til en fænomenal hudplejeingrediens.

Fremmer hudens hydrering og elasticitet

Det høje lipidindhold i gelé royale er fantastisk til at holde huden fyldig, fugtet og spændstig. 

Tilskynder til produktion af kollagen

Gelé royale indeholder en syre kaldet 10-hydroxy-trans-2-decensyre, som stimulerer fibroblastproduktionen i kollagen. Ved at øge hudens kollagenproduktion kan gelé royale hjælpe med at behandle og forebygge fine linjer, rynker og slaphed i huden.

Bekæmper betændelse

Har du problemer med symptomer som hævelse, kløe og rødme? Gelé royale har vist sig effektivt, i forsøg, til at lindre hudsygdomme som atopisk dermatitis og hudbetændelse hos mus. Prøv det mod hudirritation og solskoldninger.

Fremskynder helingen af akne og andre sår

Gelé royale har ikke kun en anti-inflammatorisk effekt, men den holder også patogene bakterier i skak. Når den påføres sår, forbrændinger og helvedesild, viser gelé royale stærk antimikrobiel aktivitet i hudvæv. Det hjælper også med at reducere rødmen og fremskynde helingen af sår ved akne.

Lysner mørke pletter

Den samme syre i gelé royale, der øger kollagenproduktionen, undertrykker også hudpigmentering, hvilket betyder, at den kan hjælpe med at falme melasma og mørke pletter forårsaget af acne og soleksponering. Gelé royale kan hjælpe med at forhindre at hyperpigmentering dannes i første omgang.

Kan regulere talgproduktionen

Hvis du lider af fedtet hud kan du prøve at bruge gelé royale til at balancere din hud. Hos mennesker med fedtet hud og tendens til akne, har gelé royale vist sig at hjælpe med at normalisere talgproduktionen. 

Kan have virkning som antioxidant

Forskning peger på, at phenolsyren i gelé royale kan modvirke ældning af huden.

Nørderi?

 Hvis du gerne vil læse lidt forskning om Gele royale så vil jeg anbefale dig :

The efficacy of topical Royal Jelly on diabetic foot ulcers healing: A case series*

Mansour Siavash,1 Saeideh Shokri,2 Sepehr Haghighi,2 Mahbubeh Mohammadi,2 Mohammad Ali Shahtalebi,3 and Ziba Farajzadehgan4

Bee Products in Dermatology and Skin Care

Anna Kurek-Górecka 1, Michał Górecki 2, Anna Rzepecka-Stojko 2, Radosław Balwierz 1, Jerzy Stojko

Andre blog indlæg og inspiration

Om Maya

Jeg hedder Maya Viksjø. Jeg har i mange år kæmpet med Rosacea og voksenacne. På denne blog vil jeg gerne fortælle om min rejse tilbage til et liv med glad hud, hvor jeg kan spise det jeg har lyst til. Jeg håber det kan blive til gavn og inspiration.

Vil du følge med?

Tilmeld dig nyhedsmailen