Vidensdeling & blog-indlæg

Jojobaolie

Jojobaolie

Jojobaolie er en naturlig olie fremstillet af frø fra Chinensis-planten, en tørke-resistent busk hjemmehørende i det sydlige Arizona, Californien og Mexico. Mens det er relativt nyt at den bliver brugt i moderne skønhedsprodukter, er den faktisk blevet brugt i århundreder; Indfødte amerikanere brugte det så langt tilbage som i 1400-tallet for dets sårhelende egenskaber. Nu er det tingene kan blive lidt forvirrende – for jojobaolie er teknisk set ikke en olie. Det er faktisk en voksester, der fra et kemikers perspektiv er et helt andet produkt end andre olier. Alle kalder det en olie – det gør jeg også-men det faktum, at det er en voksester, er en stor del af det, der gør det så unikt.

Voksestere er hovedkomponenten i menneskelig hudtalg, hvilket betyder, at jojobaolie efterligner vores egen naturlig talg. Når du smører jojobaolie på din hud, bliver din hud beroliget og fugtet. Dette sender et signal til dit hår og dine svedkirtler om, at din hud ikke har brug for yderligere talg til hydrering. Jojobaolie plejer og forsegler fugt i huden uden at tilstoppe porerne eller forværre akne.

Et andet resultat af, at denne olie ikke egentlig er en olie er, at den er mere stabil og har en længere holdbarhed end de fleste olier. Kombineret det med det faktum, at den arbejder så fint sammen med de fleste andre ingredienser, er det er ikke overraskende, at det kan findes i en bred vifte af hudpleje-, hårpleje- og makeupprodukter.

Fordele ved jojobaolie til huden

Fordelene ved at bruge jojobaolie er rigtig mange.

Hjælper med at opretholde hudens hydrering

Som det er tilfældet med andre olier, er jojobaolie fantastisk blødgørende og udglatter din teint. Og når det kombineres med okklusive ingredienser, såsom bivoks, hjælper det også med at beskytte hudbarrieren, reducerer det transepidermale vandtab og forsegler fugt i huden. Samtidig, fordi det virker så på samme måde som vores huds eget fedt, hjælper det med at balancere produktionen af hudfedt, hvilket er gavnligt for alle, der har enten for meget (fedtet hud) eller for lidt (tør hud).

Tilbyder antioxidant beskyttelse

Jojobaolie er rig på flavonoider og vitamin E, en potent antioxidant, der beskytter huden mod oxidative skader, som bidrager til tegn på aldring. Det er dog ikke videnskabeligt bevist at jojoba reducerer rynker.

Olien har anti-inflammatoriske egenskaber, der kan hjælpe med at lindre irritation i huden. Derfor er der mange der anbefaler den til hud med eksem, rosacea eller en generelt sensitiv hud. Jojobaolie er en god måde, at reducere rødme og holde huden rolig og tilfreds på. Sammen med E-vitaminet, der findes i olien, er jojobaolie også en god kilde til B- vitaminer, der foruden deres antiinflammatoriske virkninger, også er nyttige til sårheling, hvilket er grunden til, at indianere oprindeligt begyndte at bruge jojobaolie for alle de år siden.

Kan også benyttes til hud der er plaget af akne

Først og fremmest er den ikke-comedogen og vil ikke tilstoppe porerne, en vigtig kvalitet at søge efter, hvis du har fedtet hud, men stadig ønsker at bruge en olie. For det andet, får du gavn af alle de anti-inflammatoriske fordele som kan hjælpe med at slå udbrud ned. Der er også det faktum, at det kan balancere din huds naturlige olieproduktion. Da en overproduktion af talg ofte kan forårsage udbrud, har det vist sig gavnligt at bruge jojobaolie ved hud med tendens til akne.

Bivirkninger af jojobaolie

 

Generelt set er der ingen reelle ulemper ved denne olie. Jojobaolie tolereres generelt godt med en lav risiko for irritation. I sjældne tilfælde kan det forårsage udslæt eller reaktion, som normalt er tegn på en egentlig allergi. Hvis du vil være ekstra forsigtig, bør du prøve ethvert nyt produkt på et lille testområde, før du påfører det hele dit ansigt.

 

Nørderi?

Hvis du gerne vil læse lidt mere om jojobaolie så vil jeg anbefale disse to artikler:


Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils.

Lin TK, Zhong L, Santiago JL.


An updated review on efficacy and benefits of sweet almond, evening primrose and jojoba oils in skin care applications.

Blaak J, Staib P.


Andre blog indlæg og inspiration

Om Maya

Jeg hedder Maya Viksjø. Jeg har i mange år kæmpet med Rosacea og voksenacne. På denne blog vil jeg gerne fortælle om min rejse tilbage til et liv med glad hud, hvor jeg kan spise det jeg har lyst til. Jeg håber det kan blive til gavn og inspiration.

Vil du følge med?

Tilmeld dig nyhedsmailen

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com