Vidensdeling & blog-indlæg

Vinter og rosacea.

Vi har lært at sol og solbadning er slemt for rosacea hud, så hvorfor er det så at så mange oplever at huden er virkelig hidsig i disse vinterdage?

Kolde temperaturer, vintersol, iskold vind og tør luft irriterer huden. Her er nogle tips til at klare dig igennem vinteren med rosacea:

Fugt din hud ofte.

Rosacea hud har ofte en ødelagt fugtbarriere, så vi mister nemmere fugt i huden. Det fører til irritation og betændelse. Fugt huden ofte i løbet af dagen.

Tør luft.

Tør luft udtørrer din hud, og når det er koldt udenfor og vi lukker døre og vinduer bliver det ofte værre. Brug gerne en luftfugter, så luften i dit hjem og måske på dit kontor, bliver blidere ved din hud.

Solcreme.

Husk solcreme og tag gerne solbriller på når du går ud. Uv stråling er skadeligt for huden også når solen ikke skinner.

Dæk dig for chillfaktor og vind. 

Dæk dit ansigt med et løst tørklæde -eller i disse covid tider et visir, så din hud ikke bliver så nedkølet på overfladen. Når først de sprængte blodkar er opstået, er det svært (og dyrt) at komme af med dem igen

Andre blog indlæg og inspiration

Om Maya

Jeg hedder Maya Viksjø. Jeg har i mange år kæmpet med Rosacea og voksenacne. På denne blog vil jeg gerne fortælle om min rejse tilbage til et liv med glad hud, hvor jeg kan spise det jeg har lyst til. Jeg håber det kan blive til gavn og inspiration.

Vil du følge med?

Tilmeld dig nyhedsmailen