Når du får diagnosen rosacea, så følger der nogle råd med om en livsstil og vaner, der er gode, når man har rosacea.
På listerne over fødevarer, du skal undgå, optræder røgvarer, altså fx røget pålæg, bacon og fisk.
Jeg har haft rosacea siden starten af 00’erne, og gennem de skiftende år var jeg på flere diæter for at prøve at få min hud i ro. Jeg spiste efter lav histamin diæten nogle år og havde lange, lister på min telefon over hvilke fødevarer jeg skulle undgå, og hvilke der var ok. Min hud var ikke perfekt, men meget bedre end før. Med tiden blev jeg dog alt for tynd og fejlernæret, og det var, som om jeg bare blev mere og mere sart over for forskellige fødevarer, så jeg udelukkede mere og mere af min kost. I længden er det helt uholdbart. I dag tænker jeg stadig over, hvor meget belastning jeg udsætter min krop for. Men min tilgang er nu, at vi skal også leve og i stedet for at udelukke en hel gruppe fødevarer helt, så vil jeg hellere finde ud af, om der er noget, der er mindre belastende end andet. Jeg vil hellere spise med måde end at undvære noget lækkert fuldstændigt.