Psoriasis og gavnlige bakterier


Hej, velkommen til Viksjø. Jeg hedder Maya og det er mig der har skabt Perform Probiotics, fordi jeg selv har haft mange hudproblemer i form af Rosacea og voksen-acne. Det er en lidt anden tilgang til hud at bruge probiotika til tarmen i stedet for en creme, men det var det der skulle til, for at jeg kunne få en fin og rolig hud. Længere nede på siden kan du læse mere om, hvordan probiotika virker på huden og der ligger forskellige artikler på min blog om forskellige emner, der vedrører rosacea. Jeg håber jeg kan inspirere dig.
Kærligst Maya

Jeg har prøvet ALT, som i alt! Cremer, piller, kost, og lige lidt har det virket. Og jeg havde ingen forventning til, at dit produkt ville virke, for hvorfor skulle det være anderledes.
Men dit produkt kunne ses efter et par dage. Jeg havde mange knopper på kinder og hage, der lignede bumser, uden at være det. Mine kinder og hage er nu glatte, som jeg ikke har prøvet i 20 år, og tilbage er kun rødmen, der også er mindre. Jeg har ingen bivirkninger haft.
Jeg er spændt på at se, hvordan effekten er efter et par måneders brug.
Tak!!

Gitte (mail modtaget januar 2021)

.

Hvad har psoriasis-og hud i det hele taget med probiotika at gøre?

Perform probiotics er udviklet til hudproblemer som psoriasis, eksem, acne, rosacea og atopisk dermatitis. Det er for de fleste naturligt at tænke, at et problem i huden skal klares med en creme eller salve, der skal smøres dér hvor problemet er.  Hos Viksjø griber vi det lidt anderledes an. Vi ved, at bakterierne har stor indflydelse på huden og på flere forskellige måder.

Hudsygdomme som psoriasis er en betændelsestilstand. Det er immunforsvaret der skaber betændelsestilstanden, når den gør sit arbejde og bekæmper patogener. Ved psoriasis er omsætningen i keratinocytterne i de yderste hudlag 10-20 gange hurtigere end i normal hud, og cellemodningen er forstyrret. Ved autoimmune sygdomme falder betændelsen ikke til ro igen og heler op som hos raske mennesker. Betændelsen bliver til en ond cirkel der kan føre andre sygdomme med sig.  Probiotiske bakterier stimulerer immunforsvaret til at danne anti inflammatoriske interleukiner som kan  få betændelsen til at falde til ro igen.

Kollagen er et naturligt protein i din krop. Kollagenet i bindevævet holder din hud elastisk og fast, så den ser ungdommelig ud. Kollagen er også vigtigt for din sårheling, fordi det sørger for at få ilt og fugt til sårområdet. Undersøgelser viser at psoriasispatienter har større omsætning af kollagen end kontrolgrupper der ikke har sygdommen.

Kollagen fremmer dannelsen af brusk og hæmmer derved for eksempel slidgigt. Bakterierne hjælper huden til at blive stærkere og indeholder mere kollagen, ved både at hæmme enzymer der hedder Matrix Metalloproteinaser (MMP) som nedbryder kollagen i huden, og samtidig øge et cytokin der hedder TGF-beta som øger produktionen af kollagen.

Ved en utæt tarm kan affaldsstoffer sive fra tarmen over i blod, muskler, led og bindevæv og give systemiske autoimmune reaktioner I kroppen. Proteiner er kæder af aminosyrer og normalt vil man højst kunne optage to sammenhængende aminosyrer gennem en sund tarmslimhinde. Men ved utæt tarm kan man optage flere sammenhængende aminosyrer som peptider, der så har en hormon- eller morfinlignende virkning i kroppen.

Symptomerne ved utæt tarm kan være træthed, utilpashed, smerter i led og muskler, feber uden anden årsag, fødevareintolerans, mavesmerter, oppustet mave, diaré, udslæt, problemer med hukommelsen og koncentration, åndenød og dårlig kondition.

Utæt tarm sker fordi slimlaget i tarmen bliver for tyndt og tætheden mellem cellerne i tarmvæggen, bliver for slap.

Bakterierne forebygger at der kommer mere betændelse i kroppen ved at tætne tarmen og øge tykkelsen af slimlaget.

Der er nogle potentielt irriterende stoffer, i den mad vi spiser, som kan provokere immunforsvaret til at sætte gang i en inflammation. Bakterierne nedbryder stoffer som laktose og histaminer i tarmen, så vi bliver lidt mere tolerante.

I nogle lovende studier har  B. Lactis bakterien modvirket de skader gliadin (et peptid i hvede) udvirker i tarmen.

Prøv Perform Probiotics – hjælper det ikke på din psoriasis får du pengene retur

Da nogle ikke har en effekt af mit produkt, vil jeg godt tilbyde dig at du kan prøve det helt risikofrit.

Såfremt Perform probiotics ikke har en effekt på din psoriasis efter første måneds forsøg, betaler jeg pengene tilbage på dit kort


Gå til produktet her


Tak til Hanna for at sende os dette ‘før og efter’ billede (modtaget april 2021)

Har du også lyst til at dele dit ‘før og efter’ billede, efter at du har brugt Perform Probiotics, så send det meget gerne til mig på maya@viksjo.dk